
Oliwa
Idealna oliwa do dań na zimno
Cenisz naturalne produkty w swojej kuchni? Nie może wśród nich zabraknąć ekologicznej oliwy z oliwek. To najzdrowszy tłuszcz, pochodzący z pierwszego tłoczenia na zimno. Oliwa nie zawiera konserwantów, jest mętna i ma żółtozielony kolor. Idealnie podbija smak potraw, podawanych na zimno. Nadaje się też do sosów i dipów. Na jej bazie przyrządzisz również oliwy smakowe. Wystarczy zalać oliwą ulubione składniki i odstawić w ciemne miejsce.
Ekologiczna oliwa ze sprawdzonych zbiorów
Naturalne tłuszcze pochodzą z kontrolowanych upraw. W naszym sklepie o każdej butelce wiemy z jakiego kraju i regionu pochodzi. Oliwki rosną na terenach nienawożonych. Powstaje z nich produkt z dużą zawartością kwasu oleinowego i kwasów Omega 3 i Omega 6. Polecane oliwy to cenne źródło witamin A, D, E i K. Chcąc zachować najlepsze funkcje odżywcze i metaboliczne, przechowuj oliwę z pierwszego tłoczenia w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.