Grzyby Chiodini w oliwie - 200 g
Składniki: grzyby chiodini - łuskwiak nameko (Pholiota Nameko) 65%, oliwa z oliwek 25% (składa się z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z pierwszego tłoczenia), ocet winny (zawiera siarczyny), sól, przyprawy.
Opis
Niepowtarzalne w smaku grzyby Chiodini w oliwie
Grzyby Chiodini w oliwie to wyjątkowy włoski produkt przeznaczony dla prawdziwych smakoszy. Łuskwiaki Nameko, bo tam inaczej nazywane są grzyby Chiodini rosną w większych grupach w lasach liściastych. Są chrupiące i delikatne w smaku. Dlatego stanowią doskonały dodatek do wielu potraw. Po wyjęciu ze słoiczka są od razu gotowe do spożycia. Opakowanie ze szkła po umyciu można zresztą wykorzystać ponownie.
Grzyby Chiodini w oliwie - smak i zastosowanie w kuchni
Grzyby Chiodini w oliwie są blanszowane z octem, a potem umieszczane w aromatycznej oliwie z oliwek. Z uwagi na delikatny smak i chrupką konsystencję są idealnym dodatkiem do wielu przystawek i dań głównych. Sprawdzają się doskonale w przypadku kanapek, focacci czy pikantnych ciast. Są cenione w wielu zakątkach świata z uwagi na wysoką zawartość cennych witamin i minerałów. Obniżają poziom złego cholesterolu i zwiększają witalność. Wzmacniają odporność i działają przeciwnowotworowo. Dodatkowo są naprawdę smaczne. Powinny znaleźć się w kuchni każdego smakosza.
Dlaczego grzyby Chiodini w oliwie są tak wyjątkowe?
Grzyby Chiodini w oliwie to produkt włoskiej marki Sottobosco Valtaro, która może poszczycić się długą tradycją. Są starannie zbierane i ręcznie wkładane do słoików wypełnionej oliwą z oliwek. Dlatego zachowują przez długi czas swój zapach i smak. Smakują doskonale samodzielnie, ale można je wykorzystywać również jako przystawkę. Pod wieloma względami grzyby Chodini przypominają rodzimą opieńkę miodową. Są delikatne w smaku i lekko miodowe. W naszej ofercie znajdziesz również i inne produkty włoskiej firmy Sottobosco Valtaro. Serdecznie zapraszamy do dokonywania zakupów.
Składniki: grzyby chiodini - łuskwiak nameko (Pholiota Nameko) 65%, oliwa z oliwek 25% (składa się z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z pierwszego tłoczenia), ocet winny (zawiera siarczyny), sól, przyprawy.