Grzyby Porcini jasne w oliwie - 200 g
Składniki: grzyby porcini - borowik szlachetny (Boletus Edulis) 70%, oliwa z oliwek 25% (z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z pierwszego tłoczenia), ocet winny (wino: zawiera siarczyny), sól, przyprawy.
Opis
Niezwykle smaczne grzyby Porcini jasne w oliwie
Grzyby Porcini jasne w oliwie to popularny produkt wykorzystywany często w kuchni włoskiej. Porcini to w zasadzie borowiki szlachetne, które przez Włochów przyrządzane są na wiele różnych sposobów. Stanowią świetny dodatek do zup, sosów i innych dań włoskich. Grzyby Porcini są bardzo wszechstronne. Stąd też wynika ich duża popularność. Dodać je można do makaronu, risotto czy wielu potraw mięsnych. Wchodzą także w skład wielu zapiekanek. Jednak doskonale smakują także samodzielnie jako przekąska.
Grzyby Porcini jasne w oliwie - co warto o nich wiedzieć?
Grzyby Porcini w oliwie marki Sottobosco Valtaro to wysokiej jakości borowiki szlachetne układane w kawałkach razem z oliwą z oliwek i dodatkiem naturalnych przypraw. Grzyby są produktami bogatymi w białko i sole mineralne. Nie zawierają natomiast węglowodanów. Dlatego są odpowiednie dla diabetyków i osób na diecie niskokalorycznej. Konserwowanie sprawia, że borowiki zachowują swoją pierwotną konsystencję, a także wyjątkowy smak i aromat. To zasługa wykorzystania prawdziwej oliwy z oliwek.
Grzyby Porcini jasne w oliwie i ich zastosowanie w kuchni
Grzyby Porcini jasne w oliwie z oliwek to jeden z najpopularniejszych rodzajów włoskich przetworów. Są produktem, który doceni z pewnością każdy smakosz. Włoska marka Sottobosco Valtaro sięga jedynie po najwyższej jakości składniki. Grzyby są ręcznie zbierane, a potem umieszczane w szklanych słoiczkach wypełnianych prawdziwą oliwą z oliwek. Stanowią idealny dodatek do dań mięsnych, ale potraktować je również można jako smaczne przekąski. W ofercie naszych włoskich delikatesów online znaleźć można i inne grzyby marynowane Sottobosco Valtaro.
Składniki: grzyby porcini - borowik szlachetny (Boletus Edulis) 70%, oliwa z oliwek 25% (z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z pierwszego tłoczenia), ocet winny (wino: zawiera siarczyny), sól, przyprawy.