Konfitura Figowa - 260 g
Składniki: figi, cukier, substancja żelująca – pektyna. Cukru 50g na 100g gotowego produktu. Owoce 70g na 100g gotowego produktu.
Opis
Konfitura Figowa, czyli słodka i zdrowa przekąska
Konfitura Figowa to rzemieślnicza produkcja z sezonowych owoców, która przeniesie Cię prosto do Włoch. Niesamowity, niepowtarzalny i autentyczny smak, a także jakość, kunszt oraz profesjonalizm w jednym produkcie. Idealna propozycja dla tych, co poszukują przyjemności smakowej, a jednocześnie zdrowego wyrobu. Jest to super słodka i zdrowa przekąska. Można zajadać się nią na śniadanie lub wykorzystać do zastosowań cukierniczych. Doskonała do smarowania pieczywa, do serów oraz jako baza do ciast i deserów. Możesz tworzyć wiele wyszukanych połączeń, zarówno tych słodkich, jak i wytrawnych.
Wysoka jakość Konfitury Figowej
W skład Konfitury Figowej wchodzą świeże, ekologiczne produkty, które są starannie selekcjonowane i przetworzone w taki sposób, aby zachować wszystkie cenne wartości odżywcze. To, co ją charakteryzuje, to przede wszystkim duża zawartość ręcznie obieranych owoców (aż 70 g na 100 g produktu) i prosty skład niezawierający barwników i konserwantów. To w pełni naturalny produkt pozyskiwany z dbałością o każdy szczegół. Właśnie dzięki temu otrzymujesz produkt o bardzo wysokiej jakości.
Konfitura Figowa – właściwości
Konfitura Figowa to bardzo zdrowy produkt, który warto włączyć do swojej diety. To wszystko ze względu na to, że te owoce słyną nie tylko z wysokich walorów smakowych, ale również z cennych właściwości. Wynikają one przede wszystkim z dużej zawartości witamin oraz składników mineralnych. Obniżają cholesterol, regulują pracę układu krwionośnego, a nawet mogą pomagać zwalczać infekcje. Warto więc zaopatrzyć się w Konfiturę Figową zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy to aura za oknem nie należy do zbyt sprzyjających. W prosty i naturalny sposób poprawisz swoją odporność, a jednocześnie uzyskasz słodycz, która odżywia.
Składniki: figi, cukier, substancja żelująca – pektyna. Cukru 50g na 100g gotowego produktu. Owoce 70g na 100g gotowego produktu.