Konfitura Jagodowa - 260 g
Skład: jagody, cukier, środek żelujący - pektyny. Cukru 50g na 100g gotowego produktu. Owoce 70g na 100g gotowego produktu.
Opis
Konfitura jagodowa Sottobosco Valtaro o wyjątkowym smaku
Konfitura jagodowa Sottobosco Valtaro to produkt naprawdę wyjątkowy. W większości składa się z owoców - na 100 g gotowego produktu przypada aż 70 g jagód. Skład uzupełniają pektyna (zagęszczacz owocowy) i cukier. Wszystkie składniki są wysokiej jakości, dlatego konfitura nie zawiera żadnych konserwantów czy barwników. Delikatnie słodki smak sprawia, że produkt wykorzystywać można na wiele różnych sposobów. Najprostszym rozwiązaniem jest posmarowanie nim przygotowanych na śniadanie tostów. Jest też nieocenionym składnikiem wielu deserów.
Konfitura jagodowa Sottobosco Valtaro - w czym tkwi jej sekret?
Konfitura jagodowa Sottobosco Valtaro przyda się z pewnością w każdej kuchni. Borówki są bowiem naturalnym przeciwutleniaczem. To owoce bogate w witaminę C, która zmniejsza ryzyko rozwoju chorób sercowo-naczyniowych i chroni przed infekcjami dróg moczowych. Jagody obniżają również poziom cholesterolu we krwi i uelastyczniają naczynia krwionośne. Wpływają na układ pokarmowy człowieka przeciwpasożytniczo. Zawierają także miedź, selen, cynk czy mangan.
Wyjątkowa i niepowtarzalna konfitura jagodowa Sottobosco Valtaro
Konfitura jagodowa Sottobosco Valtaro to świetny wybór przede wszystkim na zimę, gdy dostęp do świeżych owoców jest utrudniony. Jest to idealny dodatek do śniadań, wypieków czy oscypków. Przyda się z pewnością w niejednym gospodarstwie domowym. Włoska marka Sottobosco Valtaro słynie z produkcji przetworów opartych na najlepszych, zbieranych ręcznie składnikach. Nie inaczej jest w przypadku konfitur, które zachwycają swoim smakiem i aromatem. Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z ofertą naszego włoskiego sklepu internetowego.
Skład: jagody, cukier, środek żelujący - pektyny. Cukru 50g na 100g gotowego produktu. Owoce 70g na 100g gotowego produktu.