Konfitura Porzeczkowa - 260 g
Składniki: porzeczki, cukier, substancja żelująca - pektyna. Cukru 50g na 100g gotowego produktu. Owoce 60g na 100g gotowego produktu.
Opis
Włoska konfitura porzeczkowa Sottobosco Valtaro o wyjątkowym smaku
Konfitura porzeczkowa Sottobosco Valtaro wyróżnia się na tle podobnych produktów. Przede wszystkim zawiera starannie wyselekcjonowane, zbierane ręcznie owoce. Na 100 g produktu przypada ich aż 60 g. W jego składzie można znaleźć poza tym jedynie cukier i pektynę. Konfitura nie ma w sobie natomiast konserwantów czy sztucznych barwników. Dlatego jest tak wyjątkowa. Nie ma lepszego dodatku do tostów, wypieków i naleśników. Serwować ją z powodzeniem można również dzieciom.
Konfitura porzeczkowa Sottobosco Valtaro - co warto o niej wiedzieć?
Konfitura porzeczkowa Sottobosco Valtaro jest niezmiennie od lat produkowana w ten sam sposób. Włoska firma stawia na świeże produkty wysokiej jakości, które zbierane są ręcznie. Dlatego przetwory Sottobosco Valtaro mają wyjątkowy smak i aromat. Wbrew pozorom nie zawierają dużo cukru, a dodatkowo w ich składzie nie ma ulepszaczy i konserwantów. Porzeczki są owocami delikatnie kwaskowatymi, ale mają w sobie również odrobinę słodyczy. Przetwory z nich wykonane stosować można do naleśników, tostów czy nawet herbaty.
Konfitura porzeczkowa Sottobosco Valtaro - wysoka jakość i naturalny smak
Konfitura porzeczkowa Sottobosco Valtaro to produkt, obok którego trudno jest przejść obojętnie. Po przetwory z porzeczki warto sięgać regularnie. Są to bowiem owoce bogate w witaminy i minerały. Zawierają m.in. magnez, żelazo, potas, wapń, witaminę C, witaminę A czy witaminy z grupy B. Warto je spożywać, aby wzmacniać organizm i poprawić funkcjonowanie układu odpornościowego. Porzeczki wspomagają przemianę materii i wpływają pozytywnie na nerki oraz wątrobę. Zapraszamy do skorzystania z szerokiego asortymentu naszego sklepu internetowego.
Składniki: porzeczki, cukier, substancja żelująca - pektyna. Cukru 50g na 100g gotowego produktu. Owoce 60g na 100g gotowego produktu.