do kasy suma: 0,00 zł

Tylko teraz! Do każdego zamówienia powyżej 300zł - 1kg kawy ziarnistej Lollocaffee GRATIS!
Promocja trwa do 30.06.2022 lub do wyczerpania zapasów.

 

MAKARON (KUKURYDZIANO - RYŻOWY) FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - ALCE NERO

Kod produktu: 912F-8154D
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 10,89 zł 10.89
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Niezastąpiony w kuchni bezglutenowy makaron fusilli

Kukurydziano-ryżowy makaron bezglutenowy fusilli stworzony został według specjalnej receptury. Przeznaczony jest dla osób, które nie tolerują glutenu. Smakowo przypomina klasyczny makaron z pszenicy durum. Produkowany jest z mąk kukurydzianej i ryżowej, które są bardzo delikatne w smaku. Doskonale komponuje się z kremowymi sosami, warzywami i mięsem. Dobrze smakuje w wersji na słodko np. połączony z twarogiem i owocami. 

Bezglutenowy makaron fusilli - zastosowanie w kuchni 

Fusilli to makaron wywodzący się ze środkowo-północnych Włoch. Jego nazwa pochodzi od wrzeciona, wokół którego dawniej owijano przędzę. Ma formę trzech połączonych ze sobą spiralnie skrzydełek. Dlatego dobrze komponuje się z różnymi sosami. Bezglutenowy makaron fusilli doskonale sprawdzi się w niejednej kuchni. Świetnie podkreśla bowiem smak każdego, nawet bardzo prostego dania. Jest niezwykle uniwersalnym rodzajem makaronu. 

Bezglutenowy makaron fusilli nie tylko dla miłośników Włoch 

Bezglutenowy ryżowo-kukurydziany makaron fusilli to propozycja skierowana nie tylko do miłośników kuchni włoskiej. Ten popularny rodzaj makaronu zwany w Polsce często świderkami dodawany jest do sałatek na zimno i zapiekanek makaronowych. Za sprawą spiralnie połączonych skrzydełek idealnie łączy się z mięsnymi sosami czy sosami na bazie sera ricotta. Dzięki produktom bezglutenowym na spożywanie makaronu pozwolić sobie mogą również osoby z nietolerancją glutenu. Wykorzystywane w tym przypadku mąka ryżowa i kukurydziana mają delikatny smak. Makarony z nich produkowane w zasadzie nie różnią się zbyt mocno od makaronów tradycyjnych. Oczywiście znaleźć je można również w ofercie naszego sklepu internetowego. 

SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 10 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1499 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 2 g
Błonnik - 1 g
Białko - 7 g
Sól - 0,05 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać łubin oraz soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Sklep internetowy Shoper.pl Realizacja: Increo Studio

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl