do kasy suma: 0,00 zł

MAKARON (KUKURYDZIANO - RYŻOWY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - ALCE NERO

Kod produktu: 7196-7CDF8
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 10,79 zł 10.79
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Klasyczny makaron bezglutenowy spaghetti 

Kukurydziano-ryżowy bezglutenowy makaron spaghetti stworzony został z myślą o osobach, które nie tolerują glutenu czy chcą zgubić nadprogramowe kilogramy. Jego smak jednak mimo wszystko przypomina klasyczny makaron z pszenicy durum. Produkt doskonale komponuje się z sosami warzywnymi i jogurtowymi różnego rodzaju. Sprawdza się także w sałatkach. Wykorzystywane do produkcji makaronu mąki pochodzą z upraw certyfikowanych i ekologicznych. 

Z czym najlepiej się łączy bezglutenowy makaron spaghetti? 

Nie da się ukryć, że makaron spaghetti to symbol kuchni włoskiej. Pochodzi z Neapolu, a jego nazwę wymyślił Antonio Viviani w roku 1842. Makaron przypominał mu bowiem sznureczki - po włosku “spago. Klasyczne włoskie spaghetti powstaje z pszenicy durum, ale osobom chorującym na celiakię polecany bezglutenowy makaron spaghetti kukurydziano-ryżowy. Mimo sporej długości gotowanie tego makaronu wcale nie jest trudne. Nie trzeba go wcale łamać. Nitki szybko miękną i same wkręcają się w wypełnione wodą naczynie. 

Bezglutenowy makaron spaghetti - jakie ma zastosowanie w kuchni?

Bezglutenowy makaron spaghetti to podstawa dla miłośników prawdziwej kuchni włoskiej. Wchodzi on w skład wielu klasycznych przepisów, które są proste i szybkie do zrobienia. Spaghetti podawać można na wiele różnych sposobów. Najczęściej spotkać się można ze spaghetti bolognese. To potrawa, której bazą jest czerwony sos z pomidorów, mięsa wołowego i boczku. Spaghetti carbonara to z kolei makaron z sosem białym zawierającym parmezan, jajka i boczek. Warto również wspomnieć o spaghetti alla putanesca przygotowywanym z pomidorków koktajlowych, papryczek chili i anchois. Zapraszamy do zakupów w naszym sklepie internetowym. 

SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 8/10 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1499 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 2 g
Błonnik - 1 g
Białko - 7 g
Sól - 0,05 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać łubin oraz soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Sklep internetowy Shoper.pl Realizacja: Increo Studio

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl