MAKARON (KUKURYDZIANY) ŚWIDERKI FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - DALLA COSTA
Opis
Wyjątkowy bezglutenowy makaron kukurydziany fusilli
Kukurydziany makaron bezglutenowy fusilli stworzony został specjalnie dla osób cierpiących na celiakię. Sprawdza się też w przypadku osób, które chcą zrzucić nieco kilogramów. Smakowo przypomina klasyczny makaron z pszenicy durum. Produkowany jest z delikatnej w smaku mąki kukurydzianej, która dostarcza do organizmu wiele cennych związków i minerałów. Makaron fusilli doskonale komponuje się z kremowymi sosami na bazie warzyw i mięsa.
Bezglutenowy makaron fusilli z mąki kukurydzianej
Fusilli to makaron, który wywodzi się ze środkowo-północnych Włoch, a dokładniej z Kampanii. Jego nazwa pochodzi od wrzeciona, wokół którego owijana była przędzę. Ma formę trzech połączonych ze sobą spiralnie skrzydełek, między które dostaje się sos. Bezglutenowy makaron fusilli to świetny wybór do każdej kuchni. Świetnie podkreśla smak wszystkich potraw, prostych i tych bardziej skomplikowanych. Jest niezwykle uniwersalnym rodzajem makaronu, który pasuje także do dań słodkich.
Bezglutenowy makaron fusilli - nie tylko dla fanów kuchni włoskiej
Bezglutenowy kukurydziany makaron fusilli to propozycja skierowana nie tylko do fanów kuchni włoskiej. Ten popularny rodzaj makaronu zwany w Polsce często świderkami dodawany może być do różnego rodzaju sałatek na zimno czy zapiekanek makaronowych. Produkty bezglutenowe pozwalają na spożywanie makaronu osobom z nietolerancją glutenu. Wykorzystywana w tym przypadku mąka kukurydziana wyróżnia się sporą kalorycznością i raczej delikatnym smakiem. Tego typu makaron jeść może każdy - nie tylko osoby z celiakią. Ciekawą ofertę makaronów bezglutenowych znaleźć można w ofercie naszego sklepu internetowego. Zapraszamy do zakupów.
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 11-12 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1516 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 1,6 g
Białko: 7,8 g
Sól: 0,016 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.