MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
mąka
orkiszowa pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Wyśmienity makaron z
ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej z pełnego przemiału. Polecamy z sosami
pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g
makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11
min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1508 kJ/359 kcal
Tłuszcz - 1,5
g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany -
71 g
w
tym cukry - 3,0 g
Błonnik - 3,5
g
Białko - 14
g
Sól - 0
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.