MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTONI BIO 500 g - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
mąka z
pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Makaron jest
wyrobem rzemieśliniczym, typowym dla miejscowości Gragnano, położonej niedaleko
Neapolu. Dzięki bardzo długiemu suszeniu ma charakterystyczny smak.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1508kJ / 359 kcal
Tłuszcz - 1,6
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 72 g
w
tym cukry - 3,8 g
Błonnik - 2,1 g
Białko - 13 g
Sól - 0,0
g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5
l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas
gotowania: ok. 10 min.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.