MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) FUSILLI BIO 500 g - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
mąka z
pszenicy durum*, mąka z pszenicy durum*
z suszonymi pomidorami*(3%), mąka z pszenicy durum*
z suszonym szpinakiem* (2%), woda (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Wyśmienity makaron z
ekologicznej mąki durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g
makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11
min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1470 kJ/350 kcal
Tłuszcz - 1,2
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 71
g
w tym cukry - 2,9 g
Błonnik - 3,5 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.