MAKARON (Z GROSZKU ZIELONEGO) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - DALLA COSTA
Opis
Wysokiej jakości bezglutenowy makaron penne z zielonego groszku
Bezglutenowy makaron penne z zielonego groszku to produkt ekologiczny i pozbawiony glutenu. Dlatego polecany jest osobom cierpiącym na celiakię czy walczącym z nadprogramowymi kilogramami. Zawiera sporo błonnika pokarmowego, białka, a także cenne witaminy i minerały. Zachowuje wartości odżywcze grochu i jego walory smakowe. Ma delikatnie grochowy posmak. Jednak gotuje się go bardzo szybko, bo około 5 minut. Jego dużą zaletą jest lekkostrawność.
Makaron bezglutenowy penne - jak go wykorzystać w swojej kuchni?
Bezglutenowy makaron z zielonego groszku produkowany jest z jedynie z mąki grochowej i wody. Mąka jest wytwarzana z ziaren pochodzących z upraw ekologicznych. Produkt nie zawiera glutenu, a więc sprawdzi się jako zamiennik standardowego makaronu z pszenicy durum. Penne ma ładny, zielony kolor i stanowić może doskonałe uzupełnienie wielu potraw. Makaron z zielonego groszku zawiera te same składniki, co groch. Są to przede wszystkim błonnik pokarmowy, witaminy A, C, E i z grupy B, magnez, fosfor, wapń, żelazo, potas i jod.
Bezglutenowy makaron penne - zastosowanie praktyczne
Bezglutenowy makaron penne z zielonego groszku może znaleźć w kuchni naprawdę szerokie zastosowanie. Często łączy się go z sosami, a także warzywami, mięsem i rybami. Sprawdza się w sałatkach i zapiekankach makaronowych. Klasyczne penne to jeden z popularniejszych rodzajów włoskiego makaronu. Wywodzi się z Kampanii i ma formę ściętych ukośnie rurek. Jego nazwa wywodzi się od słowa oznaczającego w języku włoskim pióro. W Polsce na penne często mówi się rurki. Zapraszamy do dokonywania zakupów w naszym sklepie internetowym. W ofercie mamy sprawdzone produkty wysokiej jakości.
SKŁADNIKI
Mąka z zielonego groszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1475 kJ / 349 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 3 g
Błonnik: 7,7 g
Białko: 20,8 g
Sól: 0,008 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 4-5 min.
INFORMACJA ALERGENNA:
Może zawierać soje.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu