MAKARON (Z PŁASKURKI) PENNE BIO 500 g - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
mąka z
pszenicy płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Makaron polecamy z
sosami pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g
makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10
min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1465 kJ/344 kcal
Tłuszcz - 1,8
g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany -
68 g
w
tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 4,0
g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.