do kasy suma: 0,00 zł

MAKARON (Z RYŻU BIAŁEGO) MACCHERONI BEZLUTENOWY BIO 250 g - DALLA COSTA

Kod produktu: B58F-4ED8F
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 11,19 zł 11.19
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Smaczny bezglutenowy makaron maccheroni z białego ryżu

Bezglutenowy makaron maccheroni z białego ryżu produkowany jest jedynie z mąki ryżowej. To produkt lekkostrawny, który nie zawiera jajek i nie podnosi cholesterolu. Jest odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu i chorujących na celiakię. W jego składzie nie ma konserwantów i chemicznych dodatków smakowych. Makaron z białego ryżu wyróżnia się delikatnym smakiem. Dlatego doskonale komponuje się z sosami, warzywami czy mięsem. 

Makaron bezglutenowy maccheroni z białego ryżu - jak smakuje? 

Maccheroni to makaron, który jest symbolem kuchni sycylijskiej. Ma formę małych rurek, które w środku są puste i doskonale komponują się z każdym sosem. Bezglutenowy makaron z białego ryżu połączyć można z sosami warzywnymi czy tymi na bazie śmietany i sera. Maccheroni dobrze smakuje również z sosem pomidorowym. Co ciekawe, makaron ten dodawany może być do zup. Jest bardzo popularny w krajach, w których zupy jedzone są właśnie razem z makaronem. 

Bezglutenowy makaron maccheroni - zastosowanie praktyczne w kuchni 

Bezglutenowy makaron z białego ryżu to świetna propozycja nie tylko dla osób z nietolerancją glutenu, ale i dla tych, którzy chcą zrzucić trochę nadprogramowych kilogramów. Mąka ryżowa jest pozbawiona glutenu, ale zawiera za to sporo białka. Dodatkowo dostarcza do organizmu dużą ilość błonnika pokarmowego, który obniża poziom cholesterolu i wspomaga trawienie. Zawiera również cholinę wspierającą funkcjonowanie wątroby. Coraz częściej wykorzystywana jest w kuchni np. do produkcji makaronu bezglutenowego. W ofercie naszego sklepu internetowego znaleźć można wysokiej jakości produkty dla osób z celiakią i nie tylko. Zapraszamy do dokonywania zakupów. 

SKŁADNIKI
Mąka ryżowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 0,1 g
Błonnik: 0,8
Białko: 7,1 g
Sól: 0,019 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 10-11 min.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Sklep internetowy Shoper.pl Realizacja: Increo Studio

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl