MAKARON (Z RYŻU BRĄZOWEGO) FARMA BEZGLUTENOWY BIO 250 g - DALLA COSTA
Opis
Wyjątkowy bezglutenowy makaron Farma z brązowego ryżu
Bezglutenowy makaron z ryżu brązowego Farma przeznaczony jest dla dzieci powyżej trzeciego roku życia. Doskonale sprawdza się w przypadku osób, które cierpią z powodu nietolerancji glutenu. Produkt jest tworzony z certyfikowanych surowców z rolnictwa ekologicznego. Nie zawiera żadnych sztucznych barwników i konserwantów. Jego forma przypomina zwierzątka zagrodowe, co dla małych dzieci jest nie lada atrakcją i zachęca je do spożywania posiłków.
Jak smakuje makaron bezglutenowy Farma z brązowego ryżu?
Makaron bezglutenowy z ryżu brązowego to ciekawa alternatywa dla klasycznego makaronu z pszenicy durum. Jest to produkt mniej kaloryczny, który nie obciąża nadmiernie układu trawiennego. Dzięki wysokiej zawartości błonnika pokarmowego zapewnia na długi czas uczucie sytości. Pomaga organizmowi usuwać zbędne produkty przemiany materii. Jest więc polecany wszystkim osobom, które lubią smaczne, ale i lekkie jedzenie. Makaron bez glutenu to propozycja skierowana nie tylko do osób z celiakią, ale i tych, które są np. na diecie redukcyjnej.
Bezglutenowy makaron z brązowego ryżu - zastosowanie w kuchni
Bezglutenowy makaron Farma z brązowego ryżu w kuchni ma naprawdę szerokie zastosowanie. Mimo ciekawej formy nie jest on zarezerwowany jedynie dla dzieci. To makaron o dość delikatnym smaku, który dobrze komponuje się z większością produktów spożywczych. Wykorzystywany może być przy tworzeniu wielu potraw kuchni polskiej, azjatyckiej czy włoskiej. Z uwagi na swoją neutralność pasuje także do dań słodkich. Oczywiście trzeba pamiętać o jego prawidłowym przygotowaniu. Makaron z ryżu brązowego należy gotować około 5-6 minut w osolonej wodzie. Wówczas zachowuje swój smak i cenne wartości odżywcze.
SKŁADNIKI
mąka z ryżu brązowego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1533 kJ / 362 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 75,7 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 7,4 g
Sól: 0,017 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 5-6 min.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.