Makaron MONOGRANO FELICETTI FARRO ditalini 500g
Makaron MONOGRANO FELICETTI FARRO ditalini 500g
Pszenica płaskurka (Triticum Dicoccum) to starsza siostra orkiszu. Ten perfekcyjny makaron posiada wiele cennych składników odżywczych.
Składniki: ekologiczna mąka pełnoziarnista z pszenicy płaskurki (Triticum Dicoccum), woda.
Produkt zawiera gluten oraz śladowe ilości soi
Czas gotowania: 9 minut
Opakowanie: 500g
Kraj pochodzenia: Włochy
Data przydatności: 06/2023
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Opis
Makaron MONOGRANO FELICETTI FARRO ditalini – doskonały do eksperymentów kulinarnych
Chcesz zaskoczyć swoich bliskich i zaproponować nowy produkt, który każdy z nich pokocha od razu? Naszą propozycją jest makaron ditalini. Jego nazwę, ze względu na podobieństwo do przedmiotu do szycia, tłumaczy się jako „małe naparstki”. Te niewielkie, krótkie rurki o wyjątkowym smaku będą świetnym uzupełnieniem każdego Twojego dania! Dzięki nim odwzorujesz wiele przepisów pochodzących prosto z Włoch – stanowić mogą także doskonałą bazę do eksperymentów kulinarnych. Wszystko za sprawą ich nietypowego kształtu, który sprawia, że wpasują się w każde danie i będą stanowiły jego doskonałą ozdobę.
Makaron ditalini o wyjątkowym składzie
Makaron MONOGRANO FELICETTI FARRO ditalini to ekologiczny, organiczny produkt, który powstaje z pszenicy płaskurki. Zboże to uznawane jest za starszą siostrę orkiszu, cechującą się licznymi dobroczynnymi właściwościami. Dlatego właśnie makaron ditalini jest przepełniony cennymi składnikami odżywczymi. Zastosowanie wysokiej jakości mąki sprawia, że jego konsystencja jest jędrna i lekko chrupiąca. Dzięki temu produkt ten jest perfekcyjny w wielu wydaniach – sprawdzi się jako składnik sałatek, zup oraz aromatycznych dań z sosami w roli głównej.
Pełnoziarnisty makaron ditalini prosto z Włoch
Produkt, który Ci oferujemy, pochodzi z Włoch. Na polskim rynku wciąż jest innowacją, dlatego właśnie warto po niego sięgnąć i przekonać się o jego wyjątkowym smaku i właściwościach. Makaron dostępny jest w estetycznym, minimalistycznym opakowaniu 500 g. Według producenta najlepszy czas gotowania pozwalający na uzyskanie optymalnej miękkości wynosi 9 minut. Produkt zawiera gluten, mogą w nim występować również śladowe ilości soi – co jest szczególnie ważne w przypadku alergików.