Makaron MONOGRANO FELICETTI FARRO fusilli 500g
Makaron MONOGRANO FELICETTI FARRO fusilli 500g
Pszenica płaskurka (Triticum Dicoccum) to starsza siostra orkiszu. Ten perfekcyjny makaron posiada wiele cennych składników odżywczych.
Składniki: ekologiczna mąka pełnoziarnista z pszenicy płaskurki (Triticum Dicoccum), woda.
Produkt zawiera gluten oraz śladowe ilości soi
Czas gotowania: 10 minut
Opakowanie: 500g
Kraj pochodzenia: Włochy
Data przydatności: 06/2023
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Opis
Makaron MONOGRANO FELICETTI FARRO fusilli – niezastąpiony dodatek do wielu dań
Fusilli jest jednym z najpopularniejszych rodzajów włoskiego makaronu. Chętnie używany jest także w wielu innych częściach świata – i nic w tym dziwnego. Ten makaron w kształcie spirali świetnie sprawdza się w wielu odsłonach, pozwoli Ci więc na stworzenie wspaniałych dań, którymi zaskoczysz swoich gości. Dzięki niemu zaserwujesz bliskim pełnowartościowy posiłek, który będzie nie tylko pożywny, lecz także zachwyci swoim niezwykłym wyglądem. Doskonały jest do sałatek, zup oraz wszelkich dań z sosami – zarówno warzywnymi, mięsnymi, jak i tymi na bazie owoców morza. Serwować go możesz także na słodko.
Pełnowartościowy makaron fusilli – dobry wybór dla Twojego zdrowia i samopoczucia
Makaron MONOGRANO FELICETTI FARRO fusilli jest produktem organicznym, który powstaje z pszenicy płaskurki. Jest ona doskonałym źródłem białka, wapnia i fosforu. Mąka ta jest także bogata w witaminę B1, PP, E oraz w kwas pantotenowy. Stawiając więc na makaron fusilli, możesz mieć pewność, że dostarczasz organizmowi wszystkiego, co najlepsze! Dodatek ten będzie świetnym urozmaiceniem Twojej codziennej diety.
Makaron fusilli o idealnej sprężystości i chrupkości
Wyselekcjonowane, wartościowe składniki użyte do produkcji makaronu fusilli przekładają się na jego doskonały smak i konsystencję. Jest on jędrny, sprężysty i lekko chrupiący niczym skórka chleba. Najlepszy efekt osiągniesz po 10 minutach gotowania. Produkt ten pochodzi prosto z Włoch, polecany jest zatem dla wszystkich miłośników kuchni włoskiej. W opakowaniu znajduje się 500 g produktu. Makaron zawiera gluten, mogą w nim wystąpić również śladowe ilości soi. Warto pamiętać o właściwym przechowywaniu – najlepiej w suchym, chłodnym miejscu – wówczas wszystkie walory produktu zostaną zachowane na dłużej.