OCET BALSAMICZNY Z MODENY FILTROWANY BIO 250 ml - ALCE NERO
Opis
Wysokiej jakości ocet balsamiczny z Modeny filtrowany Bio Alce Nero
Ocet balsamiczny z Modeny Alce Nero wytwarzany jest z ekologicznie uprawianych winogron Emilian, a później leżakowany z drewnianych beczkach. Ma wyjątkowo bogaty smak i aromat. Nuty słodyczy i kwasowości się w nim idealnie równoważą. Kwasowość oceniana jest na około 6%. Ocet balsamiczny na co dzień najczęściej używany jest do przygotowywania marynat i sosów. Pasuje do risotto czy włoskich makaronów. Warto mieć go w swojej kuchni.
Ocet balsamiczny z Modeny filtrowany - zastosowanie w kuchni
Filtrowany ocet balsamiczny z Modeny z powodzeniem wykorzystać można jako pobudzającą apetyt przystawkę. Jest to świetny dodatek do wielu potraw kuchni śródziemnomorskiej. Dobrze komponuje się z mięsami, sałatami, sosami, marynatami czy grillowanymi warzywami. Co ciekawe, ocet balsamiczny połączyć warto z dobrej jakości oliwą. Maczane w takiej mieszance pieczywo smakuje wyśmienicie. Chleb można też wcześniej nieco podpiec, a potem skropić go oliwą i octem z Modeny.
Ocet balsamiczny z Modeny filtrowany Bio - co warto o nim wiedzieć?
Ocet balsamiczny filtrowany z Modeny jest polecany osobom, które dbają o swoją sylwetkę. Zawiera niewiele kalorii, a przy okazji stanowi cenne źródło wielu witamin i minerałów (magnezu i fosforu). Produkt ten dobrze wpływa na skórę i paznokcie. Dodatkowo skutecznie redukuje wypadanie włosów. Obniża poziom tzw. złego cholesterolu i usprawnia pracę serca. Firma Alce Nero dba o jakość swoich produktów. Ocet balsamiczny jest wytwarzany jedynie ze starannie wyselekcjonowanych winorośli. Później trafia do tradycyjnych drewnianych beczek i jest odpowiednio długo leżakowany. Zachęcamy do dokonywania zakupów w naszym sklepie internetowym.
SKŁADNIKI
ocet winny*, moszcz winogronowy*, gotowany moszcz winogronowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6%.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu