OCET BALSAMICZNY Z MODENY FILTROWANY BIO 500 ml - ALCE NERO
Opis
Wyjątkowej jakości ocet balsamiczny z Modeny filtrowany Bio Alce Nero
Filtrowany ocet balsamiczny z Modeny Alce Nero jest wytwarzany z winogron odmiany Emilian, a następnie leżakowanych w tradycyjnych beczkach z drewna. Cechuje go wyjątkowy smak i aromat. Słodycz i kwasowość są w tym przypadku idealnie zrównoważone. Kwasowość wynosi około 6%. Ocet balsamiczny stanowi przede wszystkim składnik wielu marynat i sosów. Dobrze komponuje się z risotto i makaronami. Przyda się w każdym gospodarstwie domowym.
Ocet balsamiczny z Modeny filtrowany - jak można go wykorzystać?
Ocet balsamiczny z Modeny Alce Nero może pomóc przy stworzeniu przystawki pobudzającej apetyt. Trudno bez niego byłoby sobie wyobrazić prawdziwą kuchnię śródziemnomorską. Pasuje do wielu sałatek, mięs, sosów, marynat, warzyw - gotowanych i grillowanych. Ocet balsamiczny można z powodzeniem łączyć z oliwką. Pieczywo maczane w takiej mieszance smakuje obłędnie. Wcześniej chleb lub bagietkę warto podpiec, a potem skropić je octem i oliwą.
Ocet balsamiczny z Modeny filtrowany Bio - czym się wyróżnia?
Po ocet balsamiczny filtrowany z Modeny Alce Nero powinny sięgnąć osoby dbające o swoją sylwetkę. Produkt nie zawiera zbyt wielu kalorii. Dostarcza natomiast do organizmu wielu cennych witamin i minerałów np. fosforu i magnezu. Pozytywnie wpływa na skórę i paznokcie, redukując dodatkowo nadmierne wypadanie włosów. Skutecznie obniża poziom cholesterolu we krwi i przyczynia się do usprawnienia funkcjonowania serca. Produkty Alce Nero wyróżniają się bardzo wysoką jakością. Octy balsamiczne z Modeny są produkowane ze starannie wybranych winogron. Później są umieszczane w drewnianych beczkach i poddawane leżakowaniu. Znaleźć je można w szerokiej ofercie naszego sklepu internetowego.
SKŁADNIKI
ocet winny*, zagęszczony moszcz gronowy*, gotowany moszcz gronowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6%.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu