OCET BALSAMICZNY Z MODENY PREMIUM FILTROWANY BIO 250 ml - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
gotowany moszcz winogronowy*, ocet winny* (*składniki ekologiczne)
OPIS
Wspaniały smak wynika z użycia odmian winogron: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiani, Albana, Ancellotta Fortana, Montuni. Szczególnie nadaje się do lodów, owoców i sera.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 1260kJ/296 kcal
Tłuszcz -0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 68,00 g
w tym cukry - 62,00 g
Błonnik- 0,70 g
Białko -1,20 g
Sól - 0,09 g
Ocet balsamiczny z Modeny Premium filtrowany ALCE NERO
Ocet balsamiczny z Modeny Premium filtrowany ALCE NERO wyprodukowany został z takich odmian winogron jak: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiani, Albana, Ancellotta Fortana oraz Montuni. Moszcz pozyskiwany jest z owoców ze starannie wyselekcjonowanych winorośli. Leżakowały w tradycyjnych, drewnianych beczkach, tworząc ocet o dużej gęstości. Swoją konsystencją przypomina syrop. Produkt posiada ciemną barwę oraz słodki smak z wyczuwalną nutą kwaskowatości znajdującą się na poziomie 6%.
Ocet balsamiczny z Modeny Premium filtrowany ALCE NERO to wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej
Ocet balsamiczny z Modeny Premium filtrowany ALCE NERO to przyprawa typowa dla śródziemnomorskiej tradycji. Nadaje potrawą oryginalnego smaku i wyrazistości. Wystarczy zaledwie jeden kęs, aby odkryć zupełnie nowe oblicze swoich ulubionych potraw. Słodki smak i gęsta konsystencja idealnie współgra z daniami mięsnymi, sałatami, marynatami i sosami. Równie dobrze może to być jednak też dodatek do lodów, owoców i serów.
Tradycyjny i wyjątkowy Ocet balsamiczny z Modeny Premium filtrowany ALCE NERO
Historia tego produktu sięga aż starożytności. Obecnie uznaje się go za jeden z najbardziej znanych włoskich wyrobów na świecie. Ocet balsamiczny z Modeny Premium filtrowany ALCE NERO to wyjątkowy egzemplarz wysokiej klasy. Wyprodukowany został zgodnie z tradycją i prawem. Jego jakość wynika przede wszystkim z idealnie dobranych proporcji składników i ich dojrzewaniu w określonych warunkach. Niemal natychmiast po wyciśnięciu soku z winogron, poddaje się go procesowi powolnego podgrzewania do temperatury 90-95⁰C. Cały proceder trwa co najmniej 24 godziny i odbywa się na wolnym powietrzu. Dzięki temu moszcz gęstnieje, ciemnieje oraz robi się słodszy. Uzyskuje się koncentrację 30-50%.