OCET JABŁKOWY FILTROWANY BIO 500 ml - ALCE NERO
Opis
Wyjątkowy ocet jabłkowy filtrowany Bio Alce Nero
Ekologiczny ocet jabłkowy filtrowany Alce Nero uzyskiwany jest w tradycyjnym procesie, a więc na skutek fermentacji cukru z jabłek, na bazie jabłkowego cydru. Potem jest rozcieńczany do 5%. Jest produktem bardzo bogatym w naturalne substancje czynne. Jego kwaśny odczyn skutecznie przyspiesza procesy trawienne. Dodatkowo kwas octowy może zabijać szkodliwe bakterie. Warto go więc stosować nie tylko ze względu na walory smakowe, ale i bogaty skład. Produkt powinien być przechowywany w ciemnym i suchym miejscu. Tylko wówczas zachowuje przez długi czas swoje właściwości.
Ocet jabłkowy filtrowany Alce Nero - co warto o nim wiedzieć?
Ocet jabłkowy filtrowany to produkt bezglutenowy. Jest świetną przyprawą, która niemal nie zawiera kalorii. Pasuje między innymi do wielu sałatek, sosów i potraw mięsnych. Na tym jednak nie koniec. Ocet jabłkowy skutecznie odżywia włosy i pielęgnuje skórę. W wielu domach wykorzystywany jest jako środek czystości. Jest świetną propozycją dla osób, które lubią ekologiczne podejście do życia.
Czym wyróżnia się filtrowany ocet jabłkowy Alce Nero?
Swój wyjątkowy aromat ocet jabłkowy filtrowany Bio Alce Nero zawdzięcza miejscu produkcji. Wytwarzany jest w we włoskich Dolomitach nieopodal jeziora Santa Giustina Magia. Znajdują się tam słynne sady jabłoniowe. Produkt cechuje się nieco niższą kwasowością niż ocet winny. Dlatego tak dobrze komponuje się z wieloma potrawami. Znak zielonego “euro-liścia” to potwierdzenie tego, że ocet jabłkowy Alce Nero spełnił wiele restrykcyjnych wymagań. Minimum 95% jego składników pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznych. Zapraszamy więc serdecznie do dokonywania zakupów w naszym sklepie internetowym.
SKŁADNIKI
ocet jabłkowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny), całkowita kwasowość 5%
UWAGI
Osad jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu