OCET JABŁKOWY NIEFILTROWANY BIO 500 ml - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczny ocet jabłkowy
OPIS
Ekologiczny, niefiltrowany ocet jabłkowy o kwasowości całkowitej 5%.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO ALCE NERO zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego octu
Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO ALCE NERO to zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego octu. Cechuje go mocno kwaśny smak oraz zapach. Dzięki temu może urozmaicić i poprawić wytworność wielu potraw. To w pełni ekologiczny produkt niezawierający żadnych ulepszaczy i zbędnych konserwantów. W jego składzie znajdują się włoskie jabłka uprawiane w sadach Dolomitów. Surowce pochodzą tylko i wyłącznie z kontrolowanych i certyfikowanych upraw rolniczych. Ocet nie został poddany procesowi filtrowania. Jego kwasowość całkowita plasuje się natomiast na poziomie 5%. Na dnie butelki może wytworzyć się osad. Jest to w pełni naturalnym procesem i w żadnym stopniu nie wpływa negatywnie na jakość oferowanego produktu.
Właściwości Octu jabłkowego niefiltrowanego BIO ALCE NERO
Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO ALCE NERO zaliczyć można do kategorii zdrowych produktów. Idealna propozycja dla tych, którzy poszukują naturalnych rozwiązań. Znajdziesz w nim dużą ilość polifenoli i witaminy E. Wobec tego udowodniono, że produkt poprawia odporność, wspiera oczyszczanie organizmu, obniża stężenie glukozy oraz pozytywnie oddziałuje na układ krwionośny. Ma też właściwości antybakteryjne i poprawia trawienie. Wszystkie te cechy sprawiają, że dedykuje się go przede wszystkim osobom dbającym o zdrowie i figurę.
Do czego można stosować Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO ALCE NERO?
Intensywny smak, bogaty aromat oraz niższa kwasowość w porównaniu do octu winnego sprawiają, że Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO ALCE NERO nadaje się do naprawdę wielu potraw. Można stosować go zarówno do dań na ciepło, jak i na zimno. Sałatki, sosy, ryby, napoje i dressingi uzyskają oryginalnego i bardziej wyrazistego smaku. Jest to też doskonały środek konserwujący, który zapobiega psuciu się żywności i hamuje rozwój bakterii.