OCET JABŁKOWY NIEFILTROWANY BIO 500 ml - MONARI FEDERZONI
Opis
Ekologiczny ocet jabłkowy niefiltrowany Monari Federzoni
Ekologiczny ocet jabłkowy to kolejny produkt w szerokiej ofercie marki Monari Federzoni. To produkt, który stanowi nie tylko dodatek smakowy do potraw, ale i wpływa pozytywnie na organizm człowieka. Zawiera około 20 cennych minerałów i mikroelementów. To bogate źródło m.in. sodu, potasu, wapnia, fosforu, kwasu mlekowego oraz kwasu cytrynowego. Wchodząca w skład octu jabłkowego pektyna poprawia procesy trawienne, obniżając przy okazji poziom cholesterolu we krwi. Zmniejsza to ryzyko nadciśnienia i miażdżycy. Ocet jabłkowy zawiera ponadto witaminę E neutralizującą działanie wolnych rodników.
Ocet jabłkowy niefiltrowany Monari Federzoni i jego cechy charakterystyczne
Ocet jabłkowy niefiltrowany przyda się nie tylko w kuchni. Często swoim pacjentom polecają go np. dermatolodzy jako środek przeciwalergiczny. Dodawany do sałatek i dań mięsnych przyspiesza trawienie i usuwa złogi zalegające w układzie pokarmowym. Tym samym jego regularne spożywanie sprzyjać może utracie nadprogramowych kilogramów. Wchodzące w skład octu jabłkowego Monari Federzoni witaminy i kwas octowy to podstawowy wróg szkodliwych bakterii oraz drobnoustrojów.
Czym wyróżnia się niefiltrowany ocet jabłkowy Monari Federzoni?
Niefiltrowany ocet jabłkowy Monari Federzoni jest produktem ekologicznym, co potwierdza oznaczenie zielonego “euro-liścia”. To dowód na to, że w minimum 95% produkowany jest ze składników pochodzących z upraw ekologicznych lub kontrolowanych dzikich zbiorów. Jego kwasowość określana jest na 5%. Aby zachował przez długi czas swoje pierwotne właściwości, należy pamiętać o odpowiednim sposobie jego przechowywania. Ocet jabłkowy najlepiej jest trzymać w miejscu suchym i ciemnym.
SKŁADNIKI
ocet jabłkowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kwasowość 5%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 90 kJ / 21 kcal;
Tłuszcz: 0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
Węglowodany: 1,0 g;
w tym cukry: 0,5 g;
Białko: 0 g;
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.