PASTA Z KARCZOCHÓW BIO 140 g - BIO ORGANICA ITALIA
Opis
Smaczna pasta z karczochów Bio Organica Italia
Pasta z karczochów Bio Organica Italia świetnie sprawdza się jako przekąska. Posmarować nią można kanapkę lub grzankę. Wykorzystywana może być też jako sos do dań mięsnych i makaronowych. Doskonale komponuje się z pieczonymi warzywami. Produkt stanowi połączenie delikatnych olejów, ostrych przypraw i intensywnych w smaku warzyw. Doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. To propozycja skierowana nie tylko do miłośników Italii.
Pasta z karczochów Bio Organica Italia - w czym tkwi jej sekret?
Pasta z karczochów Bio Organica Italia to produkt wyjątkowy. Za jego produkcją stoi rodzinna włoska firma założona w roku 1960. Specjalizuje się w przetwarzaniu ekologicznych warzyw i oliwek z Apulii. W roku 1999 przedsiębiorstwo 220 hektarów ziem do kryteriów włoskiego rolnictwa ekologicznego. Firma nie wykorzystuje upraw szklarniowych czy produktów mrożonych. Wszystkie warzywa, które używa, są przetwarzane w ciągu zaledwie ośmiu godzin od zerwania. Dlatego pozostają świeże, smaczne i aromatyczne.
Wyjątkowa pasta z karczochów Bio Organica Italia - zastosowanie w kuchni
Karczochy to warzywa cenione na całym świecie, ale w Polsce dopiero je odkrywamy. Coraz chętniej wybieranym produktem jest np. pasta z karczochów Bio Organica Italia. Ma ona wytrawny, dość charakterystyczny smak i gorzkawy aromat. Niektórzy są zdania, że karczochy mają delikatny posmak orzechowy. Zawdzięczają go cynarynie, która jest obecna w korzeniach tego warzywa. Świetnie komponują się z mięsami, serami czy pieczarkami. Można je łączyć z pomidorami czy jajkami ugotowanymi na twardo. Pasta z karczochów najczęściej jednak stosowana jest do smarowania tostów, grzanek i kanapek. W zasadzie nie potrzebuje żadnych dodatków, bo sama jest tak wyjątkowa w smaku. Przekonaj się sam!
SKŁADNIKI
Karczochy* (61%), cebula* (20%), olej słonecznikowy* (15%), sól (1%), sok z cytryny* (2%), czosnek* (0,5%), oregano* (0, 5%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1000 kJ / 243 kcal
Tłuszcz: 27,76 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,77 g
Węglowodany: 2,97 g
w tym cukry: 2,90 g
Białko: 1,21 g
Sól: 2,50 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.