PESTO BAZYLIOWE Z TOFU WEGAŃSKIE BIO 130 g - ALCE NERO
Opis
SKŁADNIKI
bazylia* (39%), olej słonecznikowy*, tofu*(10%) (woda, soja*, substancja wiążąca: chlorek magnezu), oliwa z oliwek extra virgin*(10%), orzechy nerkowca*, sól, orzeszki piniowe* (0,9%) (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wegańskie pesto z oliwą z oliwek i włoskim tofu. Wytwarzane na bazie pesto alla Genovese. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem i brakiem laktozy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1845 kJ/448 kcal
Tłuszcz - 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,7 g
Węglowodany -3,4 g
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 1 g
Białko - 3,5 g
Sól - 2,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pesto bazyliowe z tofu wegańskie BIO ALCE NERO, czyli produkt pozyskiwany z najlepszych surowców
Pesto bazyliowe z tofu wegańskie BIO ALCE NERO to jeden z najpopularniejszych sosów we Włoszech. Wykorzystuje się go m.in. do przyprawiania makaronów i przyrządzania lekkich i smacznych napojów alkoholowych serwowanych do posiłku. W małym słoiku umieszczono intensywnie zieloną pastę wzbogaconą oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz naturalnym włoskim tofu. Tak przygotowana kompozycja jest skarbnicą cennych składników mineralnych, białka i dobrego tłuszczu, co plasuje pesto jako zdrowe. Produkt wytwarzany jest według oryginalnej receptury i nie zawiera żadnych zbędnych konserwantów. Jest niezwykle aromatyczny, dlatego niemal od razu pozwala poczuć nuty świeżej bazylii i oliwy z oliwek. Ta wegańska i ekologiczna pasta wytwarzana jest z najlepszych surowców, co gwarantuje, że otrzymujesz produkt najwyższej jakości.
Jak wykorzystać Pesto bazyliowe z tofu wegańskie BIO ALCE NERO?
Pesto bazyliowe z tofu wegańskie BIO ALCE NERO ma bardzo delikatny i zrównoważony smak. Dzięki temu może zapewnić potrawą odrobiny oryginalności. Wykorzystasz je do naprawdę wielu potraw, zarówno tych prostych, jak i bardziej złożonych. Wystarczy, że dodasz tej gęstej pasty do gorącego makaronu, najlepiej semolinowego i zaledwie w kilka minut uzyskasz kompletny i wartościowy posiłek. Pesto bazyliowe idealnie komponuje się też z risotto, mięsem, rybami, warzywami oraz serem. To również znakomity dodatek do zupy, który nadaje jej wyrazistości i pozwala uzyskać bardzo ciekawy smak. Możesz je także traktować jako zwykłą przekąskę serwowana z kanapkami. Pamiętaj jednak, że niezależnie od formy podania jest to produkt naturalny, niezawierający konserwantów. Właśnie dlatego po otwarciu można go przechowywać wyłącznie w lodówce i należy go zużyć w ciągu 3-4 dni.