do kasy suma: 0,00 zł

PESTO GENOVESE (SOS BAZYLIOWY) BIO 130 g - ALCE NERO

Kod produktu: C660-1796D
Dostępność: brak towaru
Cena: 16,19 zł 16.19
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Klasyczne pesto Genovese (sos bazyliowy) Alce Nero 

Ekologiczny sos bazyliowy pesto Genovese powinien znaleźć się na wyposażeniu każdego miłośnika prawdziwej włoskiej kuchni. W jego skład wchodzą między innymi orzechy nerkowca, orzeszki piniowe, ser Pecorino oraz ser Parmigiano Regianno. Swój wyjątkowy smak pesto zawdzięcza składnikom najwyższej jakości. Jego sekret tkwi w prostocie. Nie ma lepszego sposobu na szybki obiad niż połączenie włoskiego makaronu z pesto bazyliowym. Sos dodawać można również do sałatek czy grzanek. Świetnie komponuje się z pieczywem. 

Jak praktycznie można wykorzystać pesto Genovese Alce Nero?

Klasyczne pesto Genovese Alce Nero pasuje w zasadzie do każdego makaronu. Wykorzystać w tym przypadku można np. spaghetti, farfalle, fettuccine, tagliatelle czy pappardelle. Wystarczy łyżeczkę sosu bazyliowego dodać do świeżo ugotowanego makaronu i gotowe. Pesto to baza wielu sosów, również tych przeznaczonych do serów, sałat i pizzy. Można nim przekładać lasagne. Doskonale smakuje połączone z chlebem. Przechowywane powinno być w lodówce. Po otworzeniu należy je spożyć w ciągu 3-4 dni. 

Wyjątkowe pesto Genovese Alce Nero - co warto o nim wiedzieć?

Pesto Genovese Alce Nero przyda się na pewno w każdej kuchni. Po użyciu sosu, do słoiczka warto wlać zawsze nieco oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. W ten sposób pesto może być znacznie dłużej przechowywane. Produkt oznaczony jest znakiem “euro-liścia”. Oznacza to, że wyrób w minimum 95% jest wytworzony ze składników pochodzących z upraw ekologicznych. Spełnia również restrykcyjne wymogi urzędowego systemu kontroli. Ma to duże znaczenie dla osób, które na co dzień zwracają uwagę na to, co jedzą. Wybieraj dla siebie najlepsze jakościowo produkty. 

 

SKŁADNIKI
pasta bazyliowa* (46%) (bazylia* (41%), olej słonecznikowy*, sól), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, orzechy nerkowca*, ser parmezan Parmigiano Reggiano D.O.P* (2,5%) (mleko krowie*, sól, podpuszczka), ser pecorino* (mleko owcze*, podpuszczka, sól), sól, orzeszki piniowe* (0,9%), czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ekologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Należy go jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób włoski posiłek.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1940 kJ/462 kcal
Tłuszcz - 47 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,7 g
Węglowodany - 5,1 g
w tym cukry - 2,7 g
Błonnnik - 1,0 g
Białko - 4,2 g
Sól - 2,7 g

ZALECANE WARUNKI RPZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

Sklep internetowy Shoper.pl Realizacja: Increo Studio

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl