PULPA POMIDOROWA Z BAZYLIĄ BIO 500 g - ALCE NERO
Opis
Prawdziwie włoska pulpa pomidorowa z bazylią Bio Alce Nero
Pulpa pomidorowa z bazylią Bio Alce Nero musi znaleźć się w kuchni każdego prawdziwego miłośnika włoskich makaronów i nie tylko. To ekologiczny sos produkowany z zagęszczonych pomidorów z dodatkiem aromatycznej bazylii. Doskonale smakuje przede wszystkim z makaronami różnego rodzaju. Może być także świetną bazą do innych sosów np. z warzywami takimi jak papryka, bakłażan czy cukinia. Warto łączyć go z ziołami. Nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników.
Pulpa pomidorowa z bazylią Alce Nero - jak wykorzystać ją w kuchni?
Pulpa pomidorowa z bazylią Alce Nero jest produktem najwyższej jakości, opartym na starannie wybranych składnikach. Tworzą go pasteryzowane pomidory pozbawione skórki i pestek. Są one rozdrabniane i uzupełniane świeżą bazylią. Później dodaje się do nich sok, gotuje i pasteryzuje. Powstaje w ten sposób wyjątkowy sos o charakterystycznej konsystencji, w której wyczuć można miękkie pomidory. Pulpa daje sporo możliwości w kuchni. To podstawa wielu dań włoskich. Jest idealną bazą do wielu sosów. Świetnie komponuje się z makaronami.
Pulpa pomidorowa z bazylią Alce Nero - dlaczego warto po nią sięgnąć?
Pulpa pomidorowa z bazylią Alce Nero przyda się na pewno w każdej kuchni. Pomidory są warzywami o niskiej wartości energetycznej. Zawierają jednak sporo witamin i składników mineralnych. Obecny w nich likopen działa przeciwutleniająco. Poprawia odporność organizmu i zapewnia równowagę hormonalną. Co ciekawe, jest on lepiej przyswajalny z produktów przetworzonych niż ze świeżych pomidorów. Pod wpływem temperatury zmienia formę w taką, która jest dobre wchłaniana z przewodu pokarmowego człowieka. Dlatego pulpa pomidorowa jest tak zdrowa.
SKŁADNIKI
pomidory pokrojone w kostkę* (95%), koncentrat pomidorowy*, bazylia* (1%), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów, z dodatkiem bazylii. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -139kJ / 33 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 4,4 g
w tym cukry - 4,0 g
Błonnik - 1,3 g
Białko - 2,5 g
Sól - 0,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.