Papryczki nadziewane tuńczykiem w oliwie - 200 g
Składniki: papryczki chili 53%, oliwa z oliwek 30%, tuńczyk 20%, sardela 3%,
kapary, ocet winny biały, sól, regulator kwasowości: kwas
cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas L-askorbinowy.
Opis
Papryczki nadziewane tuńczykiem w oliwie – prosto, a zarazem bardzo oryginalnie
Papryczki nadziewane tuńczykiem w oliwie to pikantny, lecz bardzo smaczny produkt, dedykowany przede wszystkim osobom lubującym się w unikalnych smakach. Papryka z miękkim nadzieniem tuńczyka doprawiana anchois i kaparami została zamoczona w dobrej jakości oliwie z oliwek, tworząc w ten sposób bardzo oryginalne połączenie. Dość specyficzny smak potrafi przywołać wszystkie typowe wartości charakterystycznych przetworów. Prosty skład zaserwowany w tradycyjny sposób, dokładnie tak, jak robiły to nasze babcie.
Papryczki nadziewane tuńczykiem w oliwie to produkt na każdą okazję i w różnych postaciach
Chociaż Papryczki nadziewane tuńczykiem w oliwie mają bardzo specyficzny smak, nic nie stoi na przeszkodzie, aby serwować je przy każdej okazji. Na wykwintne przyjęcie, spotkanie ze znajomymi lub po prostu do spożywania w domowym zaciszu – każda okazja jest dobra, aby zasmakować tego połączenia. Może to być znana i ceniona przystawka. Idealnie sprawdzi się też w zestawieniu z drugim daniem mięsnym. Najlepiej smakuje w połączeniu z czerwonym winem i twardym pieczonym chlebem. Wypróbuj i sam się przekonaj o tym, jak wiele zastosowań może mieć ten mały słoiczek.
Papryczki nadziewane tuńczykiem w oliwie, czyli produkt o najwyższej jakości
Papryczki nadziewane tuńczykiem w oliwie to produkt wytwarzany ręcznie według tradycji pradawnych rodzinnych receptur. Ich wysoka jakość wynika ze starannego doboru wszystkich składników. Podczas przetwarzania używa się tylko i wyłącznie świeżych jak najbardziej ekologicznych produktów pochodzących z lokalnych źródeł. Zaprawy wytwarzane są w rzemieślniczy sposób poprzez ręczne umieszczanie składników w słoikach. Na uwagę zasługuje również odpowiednio dobrany skład, który nie zawiera konserwantów i barwników.
Składniki: papryczki chili 53%, oliwa z oliwek 30%, tuńczyk 20%, sardela 3%,
kapary, ocet winny biały, sól, regulator kwasowości: kwas
cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas L-askorbinowy.