Ryż Sant'Andrea Semi-Lavorato - 1kg
Opakowanie: 1kg
Pochodzenie: Włochy
Czas gotowania: 15-17 minut
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Ryż Sant'Andrea Semi-Lavorato, dzięki pośredniej obróbce posiada ziarno o większej zawartości błonnika oraz właściwościach odżywczych. Idealny do zup, a także do risotto.
Opis
Ryż Sant’Andrea Semi-Lavorato - czym wyróżnia się ta odmiana?
Ryż Sant’Andrea Semi-Lavorato za sprawa pośredniej obróbki zawiera sporo błonnika pokarmowego. Jest to historyczna odmiana z obszaru Lomellina. Marka Marta Sempio wykorzystuje specjalne metody uprawy, produkując dość ograniczone ilości produktu. Dzięki temu ryż jest wyjątkowy w smaku i bardzo zdrowy. Posiada wiele cennych właściwości odżywczych. Jednocześnie gotuje się szybciej niż popularny ryż razowy, bo około 15-17 minut. Wymaga przechowywania w miejscu ciemnym i suchym.
Włoski ryż Sant’Andrea Semi-Lavorato - cechy charakterystyczne
Ryż Sant’Andrea Semi-Lavorato najczęściej wykorzystywany jest do przygotowywania risotto. Zawiera sporo skrobi i cennego błonnika pokarmowego. Dlatego zapewnia uczucie sytości na długi czas. Stanowi więc dobry wybór dla osób, które walczą z nadprogramowymi kilogramami. To odmiana ryżu Sant’Andrea, który na dużą skalę uprawiany jest od roku 1974. Jego nazwa wywodzi się od starej, gotycko-romańskiej świątyni Sant’Andrea położonej we włoskiej miejscowości Vercelli.
Ryż Sant’Andrea Semi-Lavorato i zastosowanie w kuchni
Ryż Sant’Andrea Semi-Lavorato stanowi doskonały wybór podczas przygotowywania różnego rodzaju zup i risotto. Wynika to z jego wyjątkowych właściwości. Odmiana ta doskonale wchłania wodę i bulion, a podczas gotowania wydziela sporą ilość skrobi. Dlatego jest często wybierana do przygotowywania kremowego risotto. Cieszy się sporą popularnością zarówno wśród amatorów, jak i zawodowych szefów kuchni. Nadaje się również do przyrządzania deserów. Zachęcamy oczywiście do dokonywania zakupów w naszym sklepie internetowym. W naszej ofercie można znaleźć szeroką gamę włoskich ryżów wysokiej jakości.
Opakowanie: 1kg
Pochodzenie: Włochy
Czas gotowania: 15-17 minut
Data przydatności: 11/11/2022
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Ryż Sant'Andrea Semi-Lavorato, dzięki pośredniej obróbce posiada ziarno o większej zawartości błonnika oraz właściwościach odżywczych. Idealny do zup, a także do risotto.