SOS POMIDOROWY PASSATA BIO (3 x 200 g) 600 g - ALCE NERO
Opis
Wysokiej jakości sos pomidorowy passata Bio 3x200g Alce Nero
Sos pomidorowy passata Bio Alce Nero to wysokiej klasy ekologiczny sos na bazie pomidorów przeznaczony nie tylko dla miłośników kuchni włoskiej. To produkt, który wykorzystać można do przygotowania błyskawicznego i smacznego obiadu. Wystarczy go bowiem połączyć z wysokiej jakości makaronem tej samej marki. Passata jest też doskonałą bazą do przygotowywania innych sosów np. z warzywami czy ziołami. Posmarować nią można spód pizzy. Dobrze komponuje się z zapiekankami, tostami i grzankami.
Sos pomidorowy passata Bio Alce Nero 3x200g - przydatny w każdej kuchni
Sos pomidorowy passata Alce Nero przyda się w każdej kuchni. Potrafi uratować niejeden obiad. To nic innego jak przetarte pomidory. Produkt włoskiej marki składa się wyłącznie z nich. Ma charakterystyczną, półpłynną konsystencję i dlatego jest tak uniwersalny. Trudno jest wyobrazić sobie bez passaty prawdziwą kuchnię włoską. Pełni często funkcję sosu. Włosi wykorzystują ją do smarowania spodu pizzy. Passata pomidorowa pasuje także do wielu zup.
Sos pomidorowy passata Bio Alce Nero - bomba witaminowa
Sos pomidorowy passata Bio Alce Nero warto wprowadzić do swojej diety także z powodów zdrowotnych. Niewiele osób wie, że pomidory są bardzo zdrowe. Są to warzywa mało kaloryczne, ale bogate w witaminy i minerały. Zawierają np. likopen. Jest to przeciwutleniacz, który pozytywnie wpływa na ludzki układ odpornościowy. Co ciekawe, najlepiej wchłaniany jest w formie przetworzonej, a więc po podgrzaniu pomidorów. Wówczas jest absorbowany z przewodu pokarmowego człowieka. Między innymi z tego powodu warto regularnie sięgać po passatę pomidorową Alce Nero. Zapraszamy do zakupów.
SKŁADNIKI
pomidory* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem wstrząsnąć.
OPIS
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 141 kJ / 33 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 5,3 g
w tym cukry - 4,4 g
Białko - 1,7 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.