SOS POMIDOROWY PASSATA (Z POMIDORÓW DAKTYLOWYCH) BIO 350 g - ALCE NERO
Opis
Wyjątkowy sos pomidorowy passata z pomidorów daktylowych Alce Nero
Sos pomidorowy passata z pomidorów daktylowych Alce Nero to produkt, który powstał z zagęszczonych pomidorów. Doskonale smakuje połączony z wysokiej jakości włoskim makaronem tej samej marki. Jest świetną bazą do wielu różnych sosów np. z dodatkiem warzyw czy ziół. Bardzo dobrze wzbogaca smak zup, zapiekanek, tostów. Można z niego przygotować zdrowy i odżywczy koktajl. Poza tym we Włoszech passatą często smaruje się spód pizzy.
Sos pomidorowy passata z pomidorów daktylowych Alce Nero i jego sekrety
Sos pomidorowy passata z pomidorów daktylowych Alce Nero opiera się na najlepszych jakościowo składnikach. Podstawą są w tym przypadku pomidory. W przypadku najlepszych passat na rynku tak właśnie powinno być. Są one starannie zbierane, a potem myte. Za pomocą pary usuwana jest z nich skórka. Później podlegają one rozdrobnieniu i są gotowane w wysokiej temperaturze. Ostatnim krokiem jest butelkowanie i pasteryzowanie produktu. Dlatego zachowuje on świeżość przez naprawdę długi czas.
Sos pomidorowy passata z pomidorów daktylowych Alce Nero - co jeszcze warto wiedzieć?
Sos pomidorowy passata z pomidorów daktylowych Alce Nero przyda się w każdej kuchni. To produkt przeznaczony nie tylko dla miłośników włoskich potraw. Pomidory są warzywami mało kalorycznymi, ale jednocześnie bogatymi w witaminy oraz minerały. Zawierają np. przeciwutleniacz - likopen, który poprawia funkcjonowanie układu odpornościowego. Okazuje się, że organizm ludzki najlepiej przyswaja go w formie przetworzonej. Pod wpływem wysokiej temperatury ulega on przekształceniu do postaci, która jest lepiej wchłaniana przez przewód pokarmowy człowieka. Dlatego również warto sięgać po passatę pomidorową.
SKŁADNIKI
pomidory koktajlowe*(100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 105 kJ / 25 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g
Węglowodany - 2,9 g
w tym cukry - 2,0 g
Błonnik - 2,0g
Białko - 1,2 g
Sól - 0,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.