SOS POMIDOROWY PASSATA (Z POMIDORÓW ŻÓŁTYCH) BIO 350 g - ALCE NERO
Opis
Aromatyczny sos pomidorowy passata z pomidorów żółtych Alce Nero
Sos pomidorowy passata z pomidorów żółtych Alce Nero produkowany jest z zagęszczonych warzyw. Połączyć go warto przede wszystkim z wysokiej jakości włoskimi makaronami. Podkreśla smak zup, zapiekanek, grzanek i tostów. To doskonała baza do wielu sosów z warzywami i ziołami w roli głównej. Mając do dyspozycji passatę, można też przygotować zdrowy koktajl pomidorowy. W samych Włoszech sosem pomidorowym smaruje się często pizzę.
Sos pomidorowy passata z pomidorów żółtych Alce Nero - co warto wiedzieć?
Sos pomidorowy passata z pomidorów żółtych Alce Nero jest produkowany ze składników najwyższej jakości. Podstawę stanowią oczywiście pomidory żółtej odmiany. Są one starannie zbierane, a później myte. Skórka jest usuwana z warzyw za pomocą pary wodnej. Pomidory są następnie rozdrabniane i gotowane w wyższej temperaturze. Na końcu następuje butelkowanie i pasteryzowanie passaty pomidorowej. Dlatego jest ona tak smaczna i pozostaje świeża przez długi czas.
Sos pomidorowy passata z pomidorów żółtych Alce Nero - z czego wynika jej wyjątkowy smak?
Sos pomidorowy passata z pomidorów żółtych Alce Nero to propozycja skierowana nie tylko dla miłośników kuchni włoskiej. Passata przyda się w praktyce w każdym gospodarstwie domowym. Pomidory to warzywa wyjątkowe. Nie są zbyt kaloryczne, a przy tym są prawdziwą bombą witaminową. Szczególną uwagę należy zwrócić na przeciwutleniacz, który zawierają. Mowa o likopenie, który wpływa pozytywnie np. na funkcjonowanie układu immunologicznego. Organizm człowieka najlepiej przyswaja go w formie przetworzonej. Pod wpływem temperatury przyjmuje on postać, która jest dobrze wchłaniana przez przewód pokarmowy. Dlatego po passatę warto sięgać regularnie.
SKŁADNIKI
pomidory żółte* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wyśmienicie smakuje z włoskim makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 139 kJ / 33 kcal
Tłuszcz - 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 5,3 g
w tym cukry - 4,1 g
Błonnik - 1,0 g
Białko - 1,7 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 - 4 dni.