do kasy suma: 0,00 zł

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest dobrze znana jako podstawowy składnik słynnej śródziemnomorskiej diety. Można go łączyć z makaronem, pieczywem, rybami, mięsem i warzywami, a najlepiej spożywać na surowo. W posiadłości Altomena oliwki zbierane są ręcznie z drzew w najwcześniejszym okresie sezonu (koniec października/listopada). Dbałość o różne czynności zbierania i przenoszenia, aby nie doszło do uszkodzeń, a także natychmiastowe i ściśle „zimne” tłoczenie sprawia, że otrzymany olej zachowuje głębokie owocowe smaki oliwek i świeży, korzenny aromat. Oliwa z oliwek extra virgin Altomena charakteryzuje się również bardzo niskim stopniem kwasowości. Techniki produkcji oliwy z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia nie wykorzystują żadnego procesu rafinacji. W ten sposób składniki pozostają integralne i mogą pełnić swoje funkcje biologiczne i odżywcze. W szczególności wskazano na jego ważną funkcję przeciwutleniającą przeciwko wolnym rodnikom; jest to realizowane przez składniki, takie jak tokoferole i polifenole, których jest szczególnie dużo. ALTOMENA prowadzi swoje ziemie zgodnie z przepisami dotyczącymi rolnictwa ekologicznego, a jej oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest certyfikowana przez właściwe organy. Rygorystyczny klimat stanowi naturalną immunizację przeciwko zwykłym pasożytom oliwek, nie stosuje się nawet pestycydów dozwolonych przez organ rolnictwa ekologicznego.

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Sklep internetowy Shoper.pl Realizacja: Increo Studio

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl