Monograno Felicetti to najwyższy punkt osiągnięty w sztuce makaronu, która jest udoskonalana od 1908 roku. Pod szczytami Latemar, w sercu Val di Fiemme w harmonii między człowiekiem, a naturą zrodziła się wizja firmy Monograno Felicetti, która w dążeniu do doskonałości kieruje się jednym celem: jakością. Oznacza to wytwarzanie smacznej, zdrowej i bezpiecznej żywności. Woda używana w fabryce jest bezpośrednio dostarczana ze źródła. Dzięki temu jest krystalicznie czysta i świeża, gdy spotyka się z pszenicą. W naturalny sposób uprawiane są również różne odmiany pszenicy, zgodnie ze ścisłymi protokołami rolnictwa ekologicznego. Jest ona przenoszona z pola przy minimalnej obróbce, zachowując jej charakterystyczne naturalne właściwości. Matt, Kamut, Farro i Il Cappelli: to najwyższej jakości pszenica o różnych odcieniach z szeroką paletą doznań smakowych. Zaangażowanie w autentyczność, które stało się misją firmy Monograno Felicetti to ochrona środowiska, zrównoważony sposób prowadzenia działalności oraz promocja zdrowej diety. To produkty o wyjątkowym smaku, zapachu i zestawie doskonale wyważonych cech, które sprawiają, że wszyscy miłośnicy makaronów nie mogą mu się oprzeć.

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl